Aszódi Integrált Kulturális Intézmény

Gyerekkönyvtár

Könyvtárunkban Te lehetsz a

főszereplő. Már csak Rád várunk!

Kisgyermekektől fiatal felnőttekig várjuk az olvasást kedvelő fiatalokat. Itt Mindenki megtalálhatja korosztályának és érdeklődésének megfelelő olvasmányát, klasszikustól kortársig. Van itt mese, vers, regény... Ha nem tudsz választani, szívesen segítenek a könyvtárosok és a Könyvtárlakók is. Ezen kívül színes programokkal várjuk a kicsiket és nagyokat. Aktuális információk a várható eseményekről a ‘Programok’ menüpont alatt találhatók meg. Kattints rá! KamaszTanya Kedves „Majdnemfelnőttek”! 14 éves kortól vár Titeket a KamaszTanya! A számotokra kialakított térben találhattok könyveket, folyóiratokat. Ki-ki választhat saját ízlése szerint. Itt önmagatok lehettek. Ha van kedvetek játszani, egy jót beszélgetni, egy könyvet kölcsönözni, várunk Benneteket szeretettel! Olvasósarok Ide bekukcózhatsz. Elrepülhetsz a képzeleted elengedve távoli tájakra, a mesék szereplője, kultúrák felfedezője lehetsz. Eljuthatsz akár olyan földrészekre is melyet még nem fedeztél fel. A határ a csillagos ég. Engedd el fantáziád és ha szükséged lenne társakra az új utakon, akkor Mi abban is társaid leszünk. (Persze csak ha Te is szeretnéd.) Olvass minden nap! Heti-Havi rendszerességgel folyóiratok érkeznek könyvárunkba a fiatal korosztály részére. Kerülj beljebb, lépd át küszöbünket és olvass át mindent ami érdekelhet. Mi az ami rendelkezésetekre áll rendszeresen friss tartalommal? Többek között a Tücsök, Kabóca, Garfield, Minecraft, Mineworld, Szitakötő. A nagyobbak részére a Természetbúvár, 5perc Angol, Galaktika. Szeretettel várunk, légy rendszeres olvasónk!
Aszódi Integrált Kulturális Intézmény weboldala. Indult 2020 őszén.
Nyitvatartás hétfő: 10:00–18:00 kedd: 10:00–16:00 szerda: zárva csütörtök: 10:00–18:00 péntek: 10:00–18:00 szombat (páratlan héten): 9:00–13:00 szombat (páros héten): 13:00–17:00 vasárnap: Zárva
Beiratkozás - Díjak Beiratkozás - Díjak
Könyvtárlakók (Különleges faj) Ismerd meg csoportonkunkat és legyél a tagja! Ha többet szeretnél megtudni a felvétel lehetőségéről keress Minket elérhetőségeink egyikén. Kattints a szövegre.
Új e-mail címünk:

A Magyar Népmese Napja

Könyvajánló minden napra, minden korosztálynak

A jövő héten, online megtekinthető mesékhez kapcsolódóan figyelmetekbe ajánljuk az alábbi meseszép könyveket. Ha még nem vagy tagja gyerekkönyvtárunknak akkor itt az idő, hogy belépj a mesék birodalmába!

Olvastad?

Könyvajánló (nem csak ) fiataloknak

Na jó, de miről szól ez az ajánló?” szinte hallom már a kérdéseket. Egy olyan könyvről, ami talán visszarántja az embert egy kicsit ebből a mindennapi rohanásból anélkül, hogy egy pillanatig is unalmas, vagy túlzottan komoly lenne…
Rövid összefoglaló Hat nappal ezelőtt Mark Watney az elsők között érkezett a Marsra. Most úgy fest, hogy ő lesz az első ember, aki ott is hal meg. Miután csaknem végez vele egy porvihar, ami evakuációra kényszeríti az őt halottnak gondoló társait, Mark a Marson ragad. Még arra is képtelen, hogy üzenetet küldjön a Földre, és tudassa a világgal, hogy életben van de még ha üzenhetne is, a készletei elfogynának, mielőtt egy mentőakció a segítségére siethetne.
Olvasom tovább az ajánlót Olvasom tovább az ajánlót Adventi naptár (ötlettár) letöltése Adventi naptár (ötlettár) letöltése

Készítsük fel lelkünket együtt a karácsonyra

Adventi naptár gyermekeknek

Szeretnénk mi is elősegíteni az ünnepre való hangolódást, kicsit színesebbé tenni a várakozás időszakát! Ennek okán minden nap kedveskedünk egy-egy apró virtuális ajándékkal. Reméljük ugyanolyan örömmel fogjátok követni a 24 napon át tartó AIKI ADVENTI NAPTÁRT, mint amilyen örömmel és szeretettel készültünk mi vele. Reméljük, mindenki talál majd benne neki és családjának szóló ötletet. Elsőként a legkisebbeknek és családjaiknak készültünk egy sajátkészítésű adventi naptárazás ötlettel. Letölthető, kinyomtatható kártyák találhatók az alábbi linken. A kártyákon csoki helyett, vagy csoki mellé adható ötletek vannak, közös programötletek, apró kedveskedések. Fogadjátok nyílt szívvel, szeretettel! Ha még nem vagy követője Facebook oldalunknak akkor az ezen a linken feliratkozhatsz. facebook.com/kulturaaszod (Elsősorban innen értesülhetsz aktuális híreinkről.)

Karácsonyi könyvajánló

Judit “néni” (Könyvtárlakó) ajánlásával

Beköszöntött a hideg évszak, közeledik az advent, a karácsonyvárás időszaka. Az esti bekuckózáshoz ajánlok most néhány olvasnivalót kicsiknek és nagyoknak. Az apróságok szívesen nézegetik a színes böngészőket, lapozókat. Nagyszerű időtöltés szülőknek és gyerekeknek egyaránt a saját történetek szövögetése a képek alapján. Csodaszép mesekönyv került fel idén a könyvtár polcára. Hanga, karácsonyi kalandjai szórakoztató olvasmányt ígérnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Diótörő számos változata megtalálható könyvtárunkban, több korosztály örömére. A 8-12 éves korosztály számára is fellelhetők izgalmas, érdekes, vagy éppen megható történetek nálunk. És hogy ne maradjanak ki a kamaszok sem, az ő figyelmükbe ajánlom Leiner Laura három karácsonyi történetet tartalmazó kötetét. Kellemes időtöltést és szép karácsonyt kívánunk mindenkinek!

A templomi kisegér

Andreas H. Schmachtl: Alma Magdi - Négy évszak a Vadrózsa utcában

Alma Magdi egy bodzavirágfehér, templomi kisegér. Igazi házikóban lakik a templom falában. Rengeteg barátja van: Süni, Molly a postás egér, Mókus Edina és fiai, és még sorolhatnánk napestig. A mindig kalandra kész Magdi kirándulást szervez, pikniket tervez, sütiket süt. Nem lehet unatkozni mellette. Őt mindenki igazán kedveli. Hogy miért? Az kiderül a kötet bájos történeteiből. A mesék a Vadrózsa utcában élő állatok mindennapjait mutatják be, hogy mit lehet tenni egy nagy esőzés alkalmával, milyen örömet jelent az első havazás, hogyan zajlik egy tavaszi nagytakarítás. Megtudhatjuk, mi az az összegömbölyödés. Aztán van itt kísértetvadászat, sütiverseny, titkos terv. Sőt még egy igazi expedíció is. A szereplők azonban olykor problémákkal és nehézségekkel néznek szembe, ám ha összefognak és segítik egymást, mindent meg tudnak oldani. A történeteket a szerző kedves illusztrációi kísérik, így téve a könyvet gyerekek számára még szebbé, izgalmasabbá.
Online adatbázis - könyvkereső Online adatbázis - könyvkereső

A Szent Johanna Gimi

Berki Dzsenifer ajánlója

Mindig is nagy kedvencem marad a Szent Johanna Gimi. 14 éveseknek ajánlanám elsősorban. Elkezded, és addig nem nyugszol, míg nem olvasod el az összes részt. A könyvsorozat 8 részes, a 8. részből 2 van, tehát igazából 9 kötetből áll. Természetesen kalauz is tartozik hozzá. Nekem a kedvenc szereplőm, Kinga volt. A karaktere, a személyisége nagyon hasonlított önmagamra. Híres mondatok a könyvsorozatból: ’’Melyik szeptember 8?, Megvársz?, Vert már pofán krampusz?” Nagyon vicces és érzelmes könyv. Főleg lányoknak ajánlanám, de fiúk is olvashatják. A történet egyébként Reniről szól, és arról, min megy keresztül, hogy megkaphassa azt a srácot, aki 9. óta tetszik neki. Néha vontatott volt, amikor Reni túlzásba vitte a depressziós korszakát. Véleményem szerint felesleges ennyire túlagyalni mindent, és várni arra, hogy talán tetszem neki, talán nem. Miközben Cortez más lánnyal jön össze úgy, hogy Renit is szereti. Zsoltit nagyon szerettem. Olyan vicces volt és aranyos. Már az elején, amikor ducibb volt, akkor is ő volt a legszimpatikusabb. Aztán Kingának hála, kigyúrt srác lett belőle. Nagyon összetartó osztály áll a középpontban. A tanárokon is lehetett sokat nevetni. Reni kedvenc tanára Kardos (irodalom tanár), aki utálta Cortezt, a fiú pedig az egyik kedvence volt Vladárnak(rajz tanár), aki Renit utálta. Virág és Ricsi kapcsolatát soha nem értettem, de jó volt az úgy. Leiner Laurát nagyon szeretem, kedvenc magyar íróm, imádom a könyveit. SzJG találkozón is voltam, nagyon jól éreztem magam. A író nagyon közvetlen személyiség, nyitott és aranyos. Ajánlani tudom teljes szívvel az összes Leiner Laura könyvet. Nekem segített átvészelni a tini éveimet, bár most is az vagyok még. Amikor szomorú voltam, az ő könyvei által mosolyogtam, megnevettetett mindaz, amit ő papírra vetett és kiadott. Nagyon köszönöm neki. A Szent Johanna Gimit kb 3 nap alatt elolvastam, úgyhogy egy rész 450-600 oldal volt. Elkezdtem, és egyszerűen el kellett olvasnom a többit is, olyan izgalmas volt. Mai napig olvasom őket újra és újra.

Kedves Olvasóink!

Kedves Múzeumlátogatók!

2021. május 3-án az AIKI Könyvtár és

Művelődési Ház közösségi terei megnyílnak.

Múzeumunk 2021. május 11-től lesz

látogatható, az alábbi feltételekkel:

Az intézmények védettségi igazolvánnyal

látogathatók. A 18 év alatti fiatalokat

védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt

kísérővel tudjuk fogadni.

A védőmaszk használata az intézmények

belső tereiben is ajánlott.

Könyvtárunk, a védettségi igazolvánnyal nem

rendelkező olvasóknak továbbra is biztosítja

az ablakos kölcsönzés lehetőségét.

A Föld Napja

Leopold nagy utazása a Föld Napján - Zöldnek lenni menő!

Könyvtári manónk gondolt egyet és csintalan természetének engedve kiszökött gyermekkönyvtárunkból. Szépséges tájakat, virágokat, fákat talált útja során melyekről ma visszatérését követően mesélt is nekünk. Leopold aprócska termetéhez képest hatalmas dolgokat vitt véghez. Útja során kiscipőcskéje megkopott, ruhácskája kifeslett. Mindez viszont nem szegte kedvét. Hazatérését követően be sem állt a kicsi szája, Mi pedig ámultunk a történetein. Csak mondta és mutatta és mesélte, és mondta és mutatta és mesélte. Persze az Ő varázslatos manócska nyelvét csak kevesen érthetik, de szerencsére jártában-keltében sok-sok képet is készített. A sokrengeteg képéből megengedte, hogy készítsünk egy kisfilmet, melyet sok szeretettel oszt meg veletek. Kattintsatok a YouTube logóra!

Anyák napja

G.G. tollából

Ma van anyák napja. Ez a nap alapvetően nem egy szomorú nap, de számomra mégis magával hozza a fájó érzéseket. Hosszú évekig semmibe vettem ezt a napot, de senki nem várhatja el tőlem, hogy a történtek után egy percet is áldozzak erre az eseményre. Egészen kiskoromban történt, éppen hogy csak elkezdtem az iskolát, csupán egy elsős kislány voltam még akkor. Május első vasárnapjáról mindenki tudja, hogy azaz anyák napja. Az iskolában mi már április közepétől erre a napra készültünk az osztálytársaimmal és a tanítónénikkel. Virágot ültettünk kis cserepekbe és minden nap meglocsoltuk őket, a fény felé fordítottuk és gondoztuk őket, hogy amikor odaadjuk az anyukáinknak büszkén mondhassuk: „Anya ezt a virágot akkora szeretettel gondoztam, ahogy te is engem minden egyes nap.” G.G. írása a linkre kattintva olvasható teljes terjedelmében.

Gyerekkönyvtár

Könyvtárunkban Te lehetsz a főszereplő. Már csak

Rád várunk!

Kisgyermekektől fiatal felnőttekig várjuk az olvasást kedvelő fiatalokat. Itt Mindenki megtalálhatja korosztályának és érdeklődésének megfelelő olvasmányát, klasszikustól kortársig. Van itt mese, vers, regény... Ha nem tudsz választani, szívesen segítenek a könyvtárosok és a Könyvtárlakók is. Ezen kívül színes programokkal várjuk a kicsiket és nagyokat. Aktuális információk a várható eseményekről a ‘Programok’ menüpont alatt találhatók meg. Kattints rá! KamaszTanya Kedves „Majdnemfelnőttek”! 14 éves kortól vár Titeket a KamaszTanya! A számotokra kialakított térben találhattok könyveket, folyóiratokat. Ki-ki választhat saját ízlése szerint. Itt önmagatok lehettek. Ha van kedvetek játszani, egy jót beszélgetni, egy könyvet kölcsönözni, várunk Benneteket szeretettel! Olvasósarok Ide bekukcózhatsz. Elrepülhetsz a képzeleted elengedve távoli tájakra, a mesék szereplője, kultúrák felfedezője lehetsz. Eljuthatsz akár olyan földrészekre is melyet még nem fedeztél fel. A határ a csillagos ég. Engedd el fantáziád és ha szükséged lenne társakra az új utakon, akkor Mi abban is társaid leszünk. (Persze csak ha Te is szeretnéd.) Olvass minden nap! Heti-Havi rendszerességgel folyóiratok érkeznek könyvárunkba a fiatal korosztály részére. Kerülj beljebb, lépd át küszöbünket és olvass át mindent ami érdekelhet. Mi az ami rendelkezésetekre áll rendszeresen friss tartalommal? Többek között a Tücsök, Kabóca, Garfield, Minecraft, Mineworld, Szitakötő. A nagyobbak részére a Természetbúvár, 5perc Angol, Galaktika. Szeretettel várunk, légy rendszeres olvasónk!
Aszódi Integrált Kulturális Intézmény
Aszódi Integrált Kulturális Intézmény weboldala. Indult 2020 őszén.
Beiratkozás - Díjak Beiratkozás - Díjak

A Magyar Népmese Napja

Könyvajánló minden napra, minden korosztálynak

A jövő héten, online megtekinthető mesékhez kapcsolódóan figyelmetekbe ajánljuk az alábbi meseszép könyveket. Ha még nem vagy tagja gyerekkönyvtárunknak akkor itt az idő, hogy belépj a mesék birodalmába!

Olvastad?

Könyvajánló (nem csak ) fiataloknak

Na jó, de miről szól ez az ajánló?” szinte hallom már a kérdéseket. Egy olyan könyvről, ami talán visszarántja az embert egy kicsit ebből a mindennapi rohanásból anélkül, hogy egy pillanatig is unalmas, vagy túlzottan komoly lenne…
Olvasom tovább az ajánlót Olvasom tovább az ajánlót
Rövid összefoglaló Hat nappal ezelőtt Mark Watney az elsők között érkezett a Marsra. Most úgy fest, hogy ő lesz az első ember, aki ott is hal meg. Miután csaknem végez vele egy porvihar, ami evakuációra kényszeríti az őt halottnak gondoló társait, Mark a Marson ragad. Még arra is képtelen, hogy üzenetet küldjön a Földre, és tudassa a világgal, hogy életben van de még ha üzenhetne is, a készletei elfogynának, mielőtt egy mentőakció a segítségére siethetne.

Készítsük fel lelkünket együtt a

karácsonyra

Adventi naptár gyermekeknek

Szeretnénk mi is elősegíteni az ünnepre való hangolódást, kicsit színesebbé tenni a várakozás időszakát! Ennek okán minden nap kedveskedünk egy-egy apró virtuális ajándékkal. Reméljük ugyanolyan örömmel fogjátok követni a 24 napon át tartó AIKI ADVENTI NAPTÁRT, mint amilyen örömmel és szeretettel készültünk mi vele. Reméljük, mindenki talál majd benne neki és családjának szóló ötletet. Elsőként a legkisebbeknek és családjaiknak készültünk egy sajátkészítésű adventi naptárazás ötlettel. Letölthető, kinyomtatható kártyák találhatók az alábbi linken. A kártyákon csoki helyett, vagy csoki mellé adható ötletek vannak, közös programötletek, apró kedveskedések. Fogadjátok nyílt szívvel, szeretettel! Ha még nem vagy követője Facebook oldalunknak akkor az alábbi linken feliratkozhatsz. (Elsősorban innen értesülhetsz aktuális híreinkről.) facebook.com/kulturaaszod
Adventi naptár (ötlettár) letöltése Adventi naptár (ötlettár) letöltése

Karácsonyi könyvajánló

Judit “néni” (Könyvtárlakó) ajánlásával

Beköszöntött a hideg évszak, közeledik az advent, a karácsonyvárás időszaka. Az esti bekuckózáshoz ajánlok most néhány olvasnivalót kicsiknek és nagyoknak. Az apróságok szívesen nézegetik a színes böngészőket, lapozókat. Nagyszerű időtöltés szülőknek és gyerekeknek egyaránt a saját történetek szövögetése a képek alapján. Csodaszép mesekönyv került fel idén a könyvtár polcára. Hanga, karácsonyi kalandjai szórakoztató olvasmányt ígérnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Diótörő számos változata megtalálható könyvtárunkban, több korosztály örömére. A 8-12 éves korosztály számára is fellelhetők izgalmas, érdekes, vagy éppen megható történetek nálunk. És hogy ne maradjanak ki a kamaszok sem, az ő figyelmükbe ajánlom Leiner Laura három karácsonyi történetet tartalmazó kötetét. Kellemes időtöltést és szép karácsonyt kívánunk mindenkinek!

A templomi kisegér

Andreas H. Schmachtl: Alma Magdi - Négy évszak a

Vadrózsa utcában

Alma Magdi egy bodzavirágfehér, templomi kisegér. Igazi házikóban lakik a templom falában. Rengeteg barátja van: Süni, Molly a postás egér, Mókus Edina és fiai, és még sorolhatnánk napestig. A mindig kalandra kész Magdi kirándulást szervez, pikniket tervez, sütiket süt. Nem lehet unatkozni mellette. Őt mindenki igazán kedveli. Hogy miért? Az kiderül a kötet bájos történeteiből. A mesék a Vadrózsa utcában élő állatok mindennapjait mutatják be, hogy mit lehet tenni egy nagy esőzés alkalmával, milyen örömet jelent az első havazás, hogyan zajlik egy tavaszi nagytakarítás. Megtudhatjuk, mi az az összegömbölyödés. Aztán van itt kísértetvadászat, sütiverseny, titkos terv. Sőt még egy igazi expedíció is. A szereplők azonban olykor problémákkal és nehézségekkel néznek szembe, ám ha összefognak és segítik egymást, mindent meg tudnak oldani. A történeteket a szerző kedves illusztrációi kísérik, így téve a könyvet gyerekek számára még szebbé, izgalmasabbá.

A Szent Johanna Gimi

Berki Dzsenifer ajánlója

Mindig is nagy kedvencem marad a Szent Johanna Gimi. 14 éveseknek ajánlanám elsősorban. Elkezded, és addig nem nyugszol, míg nem olvasod el az összes részt. A könyvsorozat 8 részes, a 8. részből 2 van, tehát igazából 9 kötetből áll. Természetesen kalauz is tartozik hozzá. Nekem a kedvenc szereplőm, Kinga volt. A karaktere, a személyisége nagyon hasonlított önmagamra. Híres mondatok a könyvsorozatból: ’’Melyik szeptember 8?, Megvársz?, Vert már pofán krampusz?” Nagyon vicces és érzelmes könyv. Főleg lányoknak ajánlanám, de fiúk is olvashatják. A történet egyébként Reniről szól, és arról, min megy keresztül, hogy megkaphassa azt a srácot, aki 9. óta tetszik neki. Néha vontatott volt, amikor Reni túlzásba vitte a depressziós korszakát. Véleményem szerint felesleges ennyire túlagyalni mindent, és várni arra, hogy talán tetszem neki, talán nem. Miközben Cortez más lánnyal jön össze úgy, hogy Renit is szereti. Zsoltit nagyon szerettem. Olyan vicces volt és aranyos. Már az elején, amikor ducibb volt, akkor is ő volt a legszimpatikusabb. Aztán Kingának hála, kigyúrt srác lett belőle. Nagyon összetartó osztály áll a középpontban. A tanárokon is lehetett sokat nevetni. Reni kedvenc tanára Kardos (irodalom tanár), aki utálta Cortezt, a fiú pedig az egyik kedvence volt Vladárnak(rajz tanár), aki Renit utálta. Virág és Ricsi kapcsolatát soha nem értettem, de jó volt az úgy. Leiner Laurát nagyon szeretem, kedvenc magyar íróm, imádom a könyveit. SzJG találkozón is voltam, nagyon jól éreztem magam. A író nagyon közvetlen személyiség, nyitott és aranyos. Ajánlani tudom teljes szívvel az összes Leiner Laura könyvet. Nekem segített átvészelni a tini éveimet, bár most is az vagyok még. Amikor szomorú voltam, az ő könyvei által mosolyogtam, megnevettetett mindaz, amit ő papírra vetett és kiadott. Nagyon köszönöm neki. A Szent Johanna Gimit kb 3 nap alatt elolvastam, úgyhogy egy rész 450-600 oldal volt. Elkezdtem, és egyszerűen el kellett olvasnom a többit is, olyan izgalmas volt. Mai napig olvasom őket újra és újra.

A Föld Napja

Leopold nagy utazása a Föld Napján

Zöldnek lenni menő!

Könyvtári manónk gondolt egyet és csintalan természetének engedve kiszökött gyermekkönyvtárunkból. Szépséges tájakat, virágokat, fákat talált útja során melyekről ma visszatérését követően mesélt is nekünk. Leopold aprócska termetéhez képest hatalmas dolgokat vitt véghez. Útja során kiscipőcskéje megkopott, ruhácskája kifeslett. Mindez viszont nem szegte kedvét. Hazatérését követően be sem állt a kicsi szája, Mi pedig ámultunk a történetein. Csak mondta és mutatta és mesélte, és mondta és mutatta és mesélte. Persze az Ő varázslatos manócska nyelvét csak kevesen érthetik, de szerencsére jártában-keltében sok-sok képet is készített. A sokrengeteg képéből megengedte, hogy készítsünk egy kisfilmet, melyet sok szeretettel oszt meg veletek. Kattintsatok a YouTube logóra!

Anyák napja

G.G. tollából

Ma van anyák napja. Ez a nap alapvetően nem egy szomorú nap, de számomra mégis magával hozza a fájó érzéseket. Hosszú évekig semmibe vettem ezt a napot, de senki nem várhatja el tőlem, hogy a történtek után egy percet is áldozzak erre az eseményre. Egészen kiskoromban történt, éppen hogy csak elkezdtem az iskolát, csupán egy elsős kislány voltam még akkor. Május első vasárnapjáról mindenki tudja, hogy azaz anyák napja. Az iskolában mi már április közepétől erre a napra készültünk az osztálytársaimmal és a tanítónénikkel. Virágot ültettünk kis cserepekbe és minden nap meglocsoltuk őket, a fény felé fordítottuk és gondoztuk őket, hogy amikor odaadjuk az anyukáinknak büszkén mondhassuk: „Anya ezt a virágot akkora szeretettel gondoztam, ahogy te is engem minden egyes nap.” G.G. írása a linkre kattintva olvasható teljes terjedelmében.
Új e-mail címünk:
Online adatbázis - könyvkereső Online adatbázis - könyvkereső